Λαντάνα, ένας από τους πιο ανθεκτικούς καλλωπιστικούς θάμνους με εντυπωσιακή ανθοφορία που διαρκεί από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Γνωστή και με την ονομασία πολυανθούσα, η λαντάνα διαθέτει πλούσια ανθοφορία με […]
Άρθρα
Τα άρθρα μας
Η ίσκα είναι μία σοβαρή μυκητολογική ασθένεια που προσβάλλει το ξύλο στον κορμό και τους βραχίονες του αμπελιού προκαλώντας ξήρανση των αμπελιών. Οι μύκητες που προκαλούν την ίσκα εμφανίζονται κυρίως σε μεγάλης ηλικίας αμπέλια, ωστόσο […]
Ιούλιος, ο έβδομος μήνας του χρόνου, και βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού! Υψηλές θερμοκρασίες, καύσωνας και ζεστοί άνεμοι που δυσκολεύουν την ανάπτυξη και την ανθοφορία των φυτών. Βέβαια, αυτές οι συνθήκες συντελούν στην ωρίμανση […]
Όταν μιλάμε για γκαζόν ή χλοοτάπητα αναφερόμαστε σε ένα ή περισσότερα είδη φυτών που διατηρούμε σε χαμηλό ύψος λίγων εκατοστών και διαμορφώνουν ένα εντυπωσιακό πράσινο χρώμα στην επιφάνεια του κήπου μας. Το γκαζόν δημιουργεί ένα […]
Η σανσιβέρια είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που ξεχωρίζει με τα χαρακτηριστικά μυτερά φύλλα της που θυμίζουν τη μυθική Μέδουσα. Γνωστή και ως “γλώσσα της πεθεράς”, η σανσιβέρια είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου, καθώς […]
Γιασεμί με το υπέροχο άρωμα που μας ταξιδεύει σε ξέγνοιαστα και μαγευτικά καλοκαίρια! Το γιασεμί είναι το δημοφιλέστερο κι ένα από τα ομορφότερα αναρριχώμενα φυτά που παραδοσιακά συναντάμε στις αυλές των ελληνικών σπιτιών. Το γλυκό […]
Εντυπωσιακή, ευαίσθητη, λατρεμένη, κλασική και αξεπέραστη γαρδένια! Όποιο επίθετο και να χρησιμοποιήσουμε, είναι πολύ λίγο για να περιγράψει τη γαρδένια, το καλλωπιστικό φυτό που έχει τους πιο φανατικούς θαυμαστές στον ελληνικό χώρο αλλά και σε […]
Δέντρο αβοκάντο από σπόρο, ένας εύκολος και απολαυστικός τρόπος για να δημιουργήσουμε τα δικά μας φυτά. Κάθε καρπός αβοκάντο περιέχει ένα μεγάλο στρογγυλό κουκούτσι με εντυπωσιακή λεία υφή. Το κουκούτσι του αβοκάντο περιέχει όλα τα […]
Πιπεριά, το λαχανικό με τη μοναδική γεύση και τα περισσότερα χρώματα από κάθε άλλο κηπευτικό! Οι πιπεριές αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας συνδυάζοντας μοναδική γεύση, τραγανή υφή και χαρακτηριστικό άρωμα. Η καλλιέργεια της πιπεριάς […]