Γογγύλι, ένα από τα λιγότερο γνωστά χειμερινά λαχανικά με πικάντικη γεύση και πλούσια διατροφική αξία. Υπάρχουν πολλές ονομασίες για το γογγύλι, όπως γουλί, γογγυλοκράμβη και γογγυλόριζα. Στην Κύπρο, τo γογγύλι είναι πολύ δημοφιλές παραδοσιακό λαχανικό […]
Κηπευτικά
Κηπευτικά ή λαχανοκομικά φυτά χαρακτηρίζονται τα φυτά που το νωπό εδώδιμο τμήμα τους προορίζεται για κατανάλωση. Κατ’ επέκταση, ο όρος μπορεί να αναφέρεται και σε ολόκληρο το φυτό από το οποίο προέρχεται το εδώδιμο τμήμα. Μια βασική διάκριση των κηπευτικών φυτών, ανάλογα με την εποχή καλλιέργειας, είναι τα φυτά φθινοπωρινής καλλιέργειας (λάχανα, κουνουπίδια) και τα φυτά ανοιξιάτικης καλλιέργειας (τομάτες, πιπεριές). Τα κηπευτικά φυτά καλλιεργούνται είτε σε υπαίθριο χώρο, είτε σε υπο κάλυψη χώρους (θερμοκήπια).
Κουνουπίδι, το αγαπημένο χειμερινό λαχανικό με τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Η καλλιέργεια του κουνουπιδιού ξεκινάει την περίοδο του φθινοπώρου και είναι έτοιμη για συγκομιδή περίπου 3 μήνες αργότερα. Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό […]
Πιπεριά, το λαχανικό με τη μοναδική γεύση και τα περισσότερα χρώματα από κάθε άλλο κηπευτικό! Οι πιπεριές αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακής κουζίνας συνδυάζοντας μοναδική γεύση, τραγανή υφή και χαρακτηριστικό άρωμα. Η καλλιέργεια της πιπεριάς […]