Λίπασμα από κατακάθια καφέ
Σχετικά με την λίπανση και βιολογική μέθοδο, πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το κατακάθι του καφέ (πχ. εσπρέσσο) σε λαχανόκηπο, στα δέντρα κήπου (μηλιά, πορτοκαλιά, λεμονιά, μανταρινιά, βερικοκιά, μουσμουλιά, ροδακινιά, αχλαδιά, ροδιά, κυδωνιά) και πως στην ελιά;
Αναλογία – χρήση μαζί με κάτι άλλο ως συμπλήρωμα λίπανσης.
Ευχαριστώ πολύ
Σε χρυσάνθεμο και άλλα μικρά φυτά σε γλάστρες μπορώ να χρησιμοποιήσω κατακάθι εσπρέσσο??
Καλημέρα Ηρόδοτε.
Τα κατακάθια του καφέ περιέχουν οργανική ουσία και θρεπτικά στοιχεία, περισσότερο άζωτο και λιγότερο κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Όμως υπερβολικές ποσότητες καφέ μπορεί να στρεσάρουν νεαρά φυτά λουλουδιών ή λαχανικών είδικά όταν είναι σε γλάστρες. Αυτό μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα στα φύλλα. Γιαυτό καλύτερα αν φτιάχνεις κομπόστ , να χρησιμοποιείς εκεί για κομποστοποίηση τα κατακάθια του καφέ μαζί με άλλα κατάλληλα υλικά για κομπόστ. Σε διαφορετική περίπτωση χρησιμοποίησε σε μεγάλα καρποφόρα δέντρα σου τα κατακάθια του καφέ μαζί με καλοχωνεμένη κοπριά σε αναλογία 1:1.
Καλημέρα
Μπορείς να τα ποτιζεις ρίχνοντας το κατακάθι στο κουβά με το νερό;
Ευχαριστώ