Τι είναι αυτό το μαύρισμα στον καρπό της πιπεριάς;
Καλησπέρα σας! Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις γνώσεις και για την αγάπη σας για τα φυτά που μοιράζεστε μαζί μας! Ήρθε λοιπόν και η δική μου η σειρά να ζητήσω τη βοήθειά σας σε μια απορία μου για τα πολυαγαπημένα μου λουλουδάκια…
Με την κορούλα μου μαζεύουμε σχεδόν δυο χρόνια σποράκια από διάφορα λουλούδια, λαχανικά και φρούτα για να τα βλέπουμε πώς μεγαλώνουν. Έτσι λοιπόν, μαζέψαμε μια μέρα σπόρους από διάφορες ποικιλίες πιπεριάς τις οποίες είχαμε προς κατανάλωση. Μετά από λίγο καιρό μας φύτρωσαν τα πρώτα βλασταράκια μας. Φύτρωσαν σε δυο γλάστρες και από τη μια έχουμε ήδη απολαύσει τους καρπούς της, οι οποίοι είναι πολλοί γευστικοί. Στη δεύτερη όμως παρατήρησα οτι οι καρποί της αρχίζουν και χρωματίζονται γκριζόμαυροι. Στην αρχή θεώρησα οτι είναι άλλη ποικιλία αλλά πριν λίγες μέρες παρατήρησα το ίδιο και στην πρώτη γλάστρα. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε αν αυτό που έχουν είναι κάτι παθογόνο ή είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δίνουμε σημασία. Μπορούν να καταναλωθούν ασφαλώς; γιατί βλέπω πως έχουν πολύ καρπό επάνω.
Σας υπερευχαριστώ για την απάντησή σας!
Καλημέρα Αναστασία.
Οι καρποί της πιπεριάς σου έχουν προσβληθεί από την πάθηση της ξηρής κορυφής που προκαλεί μαύρισμα στους καρπούς της πιπεριάς και της ντομάτας κυρίως λόγω έλλειψης ασβεστίου. Δες αναλυτικες πληροφορίες για την αντιμετώπιση της ξηρή κορυφής στο σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει.