Γιατί τα φύλλα του παντζαριού πικρίζουν;
Καλησπέρα, προ ημέρων έβγαλα μερικά παντζάρια από τον κήπο μου. Αφού τα μαγείρεψα διαπίστωσα ότι ενώ ο βολβός ήταν γευστικά απίθανος, τα φύλλα του ήταν ελαφρώς πικρά, κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί. Μπορεί να φταίει κάτι σε αυτό; Πχ το πότισμα, ή αν καθυστέρησα να τα βγάλω ή κάτι άλλο…;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
2 απαντήσεις
Καλησπέρα Ηλία. Το πίκρισμα στα φύλλα του παντζαριού, μπορεί να οφείλεται στην ποικιλία παντζαριού, στην έλλειψη νερού σε κάποιο στάδιο της καλλιέργειας ή στην έλλειψη καλίου κατά την καλλιέργεια του παντζαριού.